Ik ben toch zo gemaakt?

Blog Ik ben toch zo gemaakt

24 oktober 2014

Lieve oudste zoon,

Een weekje weg met zijn vieren in een vakantiehuisje; een hele beproeving. Gisteren stonden een boswandeling, zwemmen èn uit eten op het programma. Er was geen contactmoment tussen jou en je broertje dat geen strijd was. Uiteindelijk mocht je van mij niet mee zwemmen; ik wilde jullie echt even uit elkaar hebben. Je was zó boos en zó  verdrietig. Je zei me dat je zelfs niet van de glijbaan zou gaan, zodat je geen ruzie met je broertje zou kunnen krijgen. Ook je vader was in shock, die met fluisterende puppy-ogen aan mij vroeg of er niet nog tóch ergens een kans was dat jij toch mee mocht gaan zwemmen. En ik wilde zo graag dat jij blij was, en ik wist dat zwemmen jou zo blij zou maken, omdat dat het allerliefste is wat je altijd deed. Maar ik wist ook dat er rust nodig was. Rust voor jou en rust voor je broertje. En die zou er niet komen daar in het zwembad. Dus ik zei ‘nee’. Ondanks dat ik me daar heel erg rot over voelde en een hele nare moeder omdat ik jou dit ontnam.

Je broertje ging huppelend met papa mee; die was zichtbaar dolgelukkig dat hij het rijk alleen kreeg met zijn vader. Pas toen zij het huisje uit waren, werd jij rustig. Wij gingen in de gang voetballen en je werd heel snel weer vrolijk. Daarna gingen we samen, tegen elkaar aan, op de bank film kijken. Ik voelde me trots dat ik had doorgezet en ik zag dat je nu tot rust kwam. En ik werd blij van de gedachte dat papa en je broertje het ook fijn hadden samen in het zwembad.

Even later vertelde ik je dat ik weet wat jij moeilijk vindt. En waar je boos van wordt. En dat ook de dokters van de onderzoeken in het ziekenhuis hebben gezegd dat je er niets aan kan doen dat je zo snel boos kan worden.

Jij reageerde: ‘Mama, maar waarom worden jullie dan steeds boos op mij? Ik ben toch zo gemaakt?’. Toen heb ik mijn hoofd op jouw hoofd gelegd en kon ik mijn tranen niet bedwingen. En jij? Jij ging gewoon ongestoord verder met je film.

***

Signaal bij nieuwe blogs?

Ik plaats gemiddeld 1 keer per maand een nieuwe blog. Wil je een seintje krijgen als de nieuwste online staat? Klik dan rechts onderin deze website op ‘volg’ en voer je e-mailadres in. Je krijgt dan een mailtje als er een nieuwe blog is geplaatst. Let op: deze kan ook in je SPAM-mailbox terecht komen.

Je kan ook de Facebookpagina ‘Autisme Houten’ volgen. Daar zal een link worden geplaatst als er een nieuwe blog online staat.

NB: Ik ben eind 2017 begonnen met bloggen. Ik laat alleen mijn laatste geschreven blogs online staan. Wil je de rest lezen? Neem dan contact met me op.

3 Replies to “Ik ben toch zo gemaakt?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s