Verdriet en een onverwacht cadeau

Vanmiddag liep ik in het centrum van het dorp: lachende kinderen op de ijsbaan, de geur van warme oliebollen, de gezellige lampjes buiten. Verdriet overvalt me. Ik wil zó graag schaatsen met mijn kinderen; plezier maken. Mijn jongste vraagt er al de hele dag om. Maar er is alweer veel strijd geweest in huis vandaag. Met zijn 3en in 1 ruimte zijn, zéker op zo’n klein oppervlakte zoals een ijsbaan, levert nog meer strijd op tussen de jongens. Dus nee, ik durf het niet aan. En dus sla ik dit keer weer over en loop richting huis.

Ook de energie ontbreekt vandaag om te dealen met boze buien, gedoe en irritaties. Ik ben enorm toe aan vakantie, rust en wil het liefst de hele dag spelletjes doen, op de bank hangen, lezen, knuffelen en lekker naar buiten. Warmte, liefde en gezelligheid van de jongens om me heen. En dat laatste – mét de jongens – lukt dus niet. En dat maakt me verdrietig, want ik wil het juist met hen zo graag fijn hebben. En zo rond Kerst en Nieuwjaar, stemt het me extra treurig en voel ik me eenzaam in mijn wens.

En dan opeens vanmiddag … als de jongens zich uitgestreden voelen om de nu echt wel afgelopen gametijd en het fitten op elkaar, breekt er totaal onverwachts zo’n genietmoment aan. De jongens in gaan op een zelf bedacht spel: kennen wij samen alle namen uit het spel ‘Wie is Het’ uit ons hoofd? Uiteindelijk lenen we het spel bij onze buurvrouw 2 huizen verderop en komen we achter de nog 7 ontbrekende namen. De jongens willen graag het spel spelen. Een uur lang houden we het vol, zonder ruzie. Wat een cadeau!

Dit is het. Alles wat ik nodig heb: blije koppies, plezier, even geen strijd. De simpele gezinsdingen. Daar is geen schaatsbaan voor nodig. Ik geniet volop. Zij genieten volop. We kúnnen het wel!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie – met hopelijk voor jullie ook mooie onverwachte verrassingen.

————————–

De laatste tijd blog ik minder op Autisme Houten. Dat komt omdat ik deze periode veel aan het bloggen ben voor KOEKIE, ten behoeve van de online cursus Autisme en Diagnose die ik samen met Jonneke aan het ontwikkelen ben! Je kan de blogs lezen via de volgende links:

Hoera, mijn kind heeft autisme!

Een heel lange burnout

Zorgen over het gedrag van mijn kind

———————–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s