Bijeenkomsten

Chill Auti Cafe Houten: Ongeveer 1 x in de maand op zaterdag kunnen jongeren tussen de 13 en 25 uit Houten en directe omgeving met een vorm van autisme, AD(H)D of die het lastig vinden om contacten te leggen, terecht in het Chill Auti Cafe in jongerencentrum ‘Enter’. Daar kunnen zij uitgaan in een omgeving waar zij zich thuis kunnen voelen, niets uit hoeven te leggen, zich mogen ontspannen en vrienden kunnen maken.

Mamavita: Mamavita organiseert regiobijeenkomsten voor moeders met een kind met autisme, die helpen bij het versterken van het onderlinge netwerk van moeders, er wordt gewerkt aan deskundigheidsbevordering en er vindt intervisie plaats (het behandelen en gezamenlijk oplossen van concrete problemen). Mamavita organiseert ook een jaarlijkse landelijke dag, waar ook lezingen worden gegeven door diverse sprekers. Om toegang te krijgen tot alle informatie, moet je lid worden. Je kan vrijblijvend een keer een regiobijeenkomst bijwonen, om te kijken of het iets voor je is.

Mantelzorgcafe: maandelijkse bijeenkomsten waar mantelzorgers uit Houten elkaar ontmoeten.

De NVA organiseert in elke regio (tegen een kleine vergoeding of gratis voor leden) lotgenotenbijeenkomsten. Zoek op de website van het NVA naar je eigen regio.

De organisatie SIEN organiseert workshops en trainingen gericht op het versterken van het eigen sociale netwerk, ook in Houten.

De lotgenotengroep voor jonge mantelzorgers Van Houten&co organiseren uitjes en bijeenkomsten in Jongerencentrum Enter en het Cultuurhuis Schoneveld.

 

(terug naar lotgenoten)