Boeken/films

Er is veel informatie te lezen en bekijken over kinderen met autisme. Hier een kleine selectie:

Autisme op Netflix: Een overzicht van series, films en documentaires m.b.t. autisme.

VOOR OUDERS

Boeken 2

Geef me de 5 – Colette de Bruin: Boek met tips over hoe je kinderen met autisme begeleidt en opvoedt (mijn vriendin heeft een eigen uittreksel gemaakt van dit boek; heb je hier interesse in, laat het mij dan even weten). Ze schreef o.a. ook de boeken:

  • Auti-communicatie – Colette de Bruin: Praktisch boek met tips hoe te communiceren met kinderen met autisme.
  • Dit is autisme – Colette de Bruin: Wetenschappelijke onderbouwing van de methodiek van ‘geef me de 5’ met herkenbare praktische voorbeelden

Een kind met autisme in je gezin, ervaringen van achter de voordeur: Een rapport waarin je kan lezen wat ouders van een kind met autisme meemaken, hoe ze allerlei zaken oplossen: wat betekent autisme voor hen, hoe gaan ze ermee om, wat hebben ze nodig en welke oplossingen hebben ze nog niet gevonden?

Boek ‘Zichtbaar onzichtbaar’ van moeder Linda de Wit, die schrijft over haar kind met autisme.

Het YouTubekanaal van AutismeTV wil met online tv-programma’s bijdragen aan meer begrip, vergroting van zelfredzaamheid en emancipatie van mensen met autisme.

Er is ook veel informatie te lezen in de publicaties van het Nederlands Autisme Register.

 

(OOK) GESCHIKT VOOR KINDEREN

Boeken

Wat is autisme? Filmpje van het Klokhuis uit 2016 over autisme, uitgelegd door een kinderpsychiater.

Boek ‘Duidelijk koken met Sandra’ en ‘Kook het lekker zelf’ van Sandra Cornelissen.

Kook het lekker zelf: Sandra Cornelissen heeft meerdere jaren kookles gegeven aan jongeren met autisme, gebruik makend van een methode die jongeren structuur en houvast geven bij de receptuur. Daaruit is haar eerste kookboek, Duidelijk koken met Sandra, voortgekomen. Daarna schreef ze nog een boek Kook het lekker zelf, en is volgens hetzelfde principe opgezet, maar dan o.a. ook voor kinderen die graag zelfstandig willen leren koken met veel heldere visuele uitleg. Op haar site vind je ook een aantal recepten, inclusief handig boodschappenlijstje!

Boek ‘Ik en autisme’ van Nathalie van Kordelaar: Interactief boek waarin kinderen en jongeren met autisme meer over ‘hun’ autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past. Opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met jou als ouder uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, en dat komt in dit boek goed naar voren!

Boek ‘Teddy heeft autisme en Pien rode krullen’ van Ingrid Mous: Interactief boek dat aan alle leeftijden, op een positieve en inzichtelijke manier, uitlegt wat autisme is.

(terug naar thema’s)