Dagje uit

Dagje uit

Auti-Actie-Dag: Speciale dagen georganiseerd door de NVA voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar met autisme in Zeist (ook in Arnhem).

Auti-Doe-Dag: Speciale dagen georganiseerd door de NVA in een pretpark, museum of een andere attractie, volledig gericht op kinderen (en volwassenen) met autisme. Vaak zijn de parken dan alleen voor deze doelgroep geopend, waar zij samen met hun ouders, partner, begeleider of andere direct betrokkenen een dagje kunnen doorbrengen.

Prikkelarme kermis: De prikkelarme kermis is bedoeld voor inwoners van Houten en omgeving met bijvoorbeeld autisme of een andere lichamelijke/geestelijke beperking (maar ook zonder beperking), die wel graag de kermis zouden willen bezoeken, maar voor wie dit vanwege hun moeite met prikkels vaak niet mogelijk is. Tijdens de prikkelarme kermis is er geen fel licht, lichtflitsen, rook of harde muziek en ook draaien de attracties op lagere snelheid.

Autismebelevingscircuit: Als je je inzicht in autisme wilt vergroten, kan je het autismebelevingscircuit volgen. In één dagdeel ervaar je wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Met tien korte opdrachten wordt een andere vorm van waarneming en informatieverwerking gesimuleerd.

Vergeet niet bij alle activiteiten die je onderneemt te controleren of het handig is om de autipas mee te nemen!

(terug naar thema’s)