Hulp

Je maakt je zorgen om het gedrag van je kind. Je hebt een hulpvraag. Maar waar begin je?

Hulp 2

De eerste stap

Begin met het opnemen van contact met een medewerker van het sociaal loket van de gemeente Houten, waar je voor informatie en advies terecht kunt over uiteenlopende vragen over wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen, maar ook over autisme.

In plaats van het benaderen van het sociaal loket, kan je ook terecht bij de huisarts, consultatiebureau-arts of Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het sociaal loket, je huisarts, consultatiebureau-arts of Centrum voor Jeugd en gezin verwijst je door naar het sociaal team (per 1 juli 2018 een Stichting en losgekoppeld van de gemeente Houten), als blijkt dat er meer ondersteuning nodig is. Je kan jezelf voorbereiden op een gesprek en je kan je ook kosteloos bij laten staan door een cliëntenondersteuner, die het gesprek samen met jou kan voorbereiden en/of met je mee kan gaan naar het gesprek.

In de hulpwijzer Houten kan je vinden welke hulp of ondersteuning er in Houten is. Deze is echter niet volledig, aangezien er nog meer mooie initiatieven zijn in Houten.

Op de website staat alle informatie die mij bekend is over autisme bij kinderen in Houten, omgeving en landelijk. Ik geef korte informatie, en verwijs vervolgens door naar de website of hulpwijzer Houten voor alle actuele informatie en contactgegevens.

Als je iets mist of informatie klopt niet (meer), dan hoor ik het graag. Dan pas ik het aan.

Daar waar ‘lidmaatschap’ vermeld staat, kan je toegang tot meer informatie krijgen als je lid wordt. Op de websites zelf vind je meer informatie over wat dat lidmaatschap inhoudt en of je korting kan krijgen omdat je al ergens anders lid bent.

(Ga naar: Houten, Omgeving van Houten, Landelijk)