Financiën

Dubbele kinderbijslag: Voor een kind dat thuis woont en intensieve zorg nodig heeft, kan je – onder een aantal voorwaarden – dubbele kinderbijslag krijgen.

PGB = Persoons Gebonden Budget: Als je kind zorg nodig heeft, kan je in aanmerking komen voor een PGB. Met dit budget koopt je zelf zorg in. Als je via bijvoorbeeld het sociaal team van de gemeente hulp inschakelt, dan verwijzen zij alleen door naar gecontracteerde instanties en heet dit ‘zorg in natura’ (de zorgaanbieder bepaalt dan hoe je de zorg krijgt en waar je recht op hebt (daar hoef je verder zelf niets voor te doen).

Zorgkosten aftrek Belastingdienst: Lees dit ook eens goed door. Wellicht kan je ook zelf betaalde kosten, aftrekken van de belasting.

Per Saldo (lidmaatschap): de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget: zij informeert, adviseert, komt op voor de collectieve belangen van alle budgethouders en voert een actieve lobby richting politiek en instanties.

Heb je hulp nodig bij het invullen van de aanvraagformulieren van het PGB, dan kan je terecht bij het vrijwilligersinitiatief Infospreekuur Houten.

(terug naar thema’s)