Interessante links

 

Websites

Autismecafe: ontmoetingsplek voor ouders met kinderen met autisme, er zit ook een locatie in IJsselstein.

Via het autismecafe wordt je gewezen op verschillende Facebookgroepen waar je mee in contact kan komen: zoals een speciale Facebookgroep voor meisjes met autisme, pubers met autisme, en oppasgroepen voor ouders met kinderen met autisme.

Geef me de 5: Geef me de 5 is een methodiek, ontwikkeld door Colette de Bruin, die antwoord geeft op de vraag: hoe ga ik om met iemand met ASS? het geeft praktische handvatten die voor iedereen op maat te maken zijn. Door de boeken ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’, lezingen, cursussen, een post-HBO-opleiding en diverse materialen krijgen familie en professionele begeleiders van de persoon met autisme een praktische handleiding om de stap van ‘ overleven’ naar ‘leven’ te zetten.

Ook op Facebook te vinden onder de noemer ‘geef me de 5’. Er is ook een Facebookgroep voor iedereen die bezig is de ‘geef me de 5-methode’ te introduceren en ervaringen met elkaar te delen, elkaar te inspireren, van elkaar te leren en samen sterk te staan. Zoek dan op de term ‘geef me de 5 – fan groep’. 

 

Facebook

‘ADD-ADHD Houten EN omgeving’: groep voor ouders van kinderen met ADD en ADHD in Houten en omgeving: hier kunnen ervaringen, tips en adviezen onderling worden uitgewisseld. Tevens worden er geregeld gezellige koffie-ochtenden of -avonden georganiseerd.

‘Temperamentvolle kinderen 4+’: ik vind dit zelf een fijne website waar ik wel eens tips of steun uit kan halen bij kinderen die als ‘temperamentvol’ worden beschreven door hun ouders. Er is ook een groep voor kinderen onder 4 (laat dan de 4+ weg achter de naam).

‘AutiWijz Nieuwegein e.o.’: een besloten groep waar je lid van kunt worden, waar je informatie vindt over autisme voor en door ouders/verzorgers van kinderen met autisme in Nieuwegein en omgeving.

‘Kinderen met ADHD/autisme’: een besloten groep, welke is bedoeld voor ouders die kinderen hebben met ADHD/autisme en die graag onderling tips en ervaringen willen uitwisselen.